actueel

 

 

Nieuwsbericht


Vlietdagen 2019

Geplaatst op 30-09-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Cees en Ineke Rutgers

Vlietdagen 2019

Zoals ieder jaar is Watersportvereniging Vlietland & omstreken uitgenodigd om deel te nemen aan dit jaarlijks evenement: de Vlietdagen.

Onze voorzitter heeft de leden over deze tocht geïnformeerd en gevraagd wie er mee wil varen. Zoals gebruikelijk heeft hij eerst degenen, die al meerdere jaren van de partij zijn, benaderd. Uiteindelijk waren we dit jaar met meerdere boten vertegenwoordigd.

Op vrijdag zijn we met drie boten naar Voorburg gevaren, bij de Huygenshaven afgemeerd en hebben we onze boten gepavoiseerd. En gezellig samen de komende dagen doorgenomen.

Dit jaar lagen er meer boten dan er waren uitgenodigd afgemeerd, maar met passen en meten is het allemaal toch gelukt. De man van de organisatie kwam langs om de vlaggen uit te reiken en om het een en ander af te stemmen.

Op zaterdag vroeg uit de veren, de boot droog- en schoonmaken en ontbijten. Er waren al heel wat voorbijgangers op pad. Zoals gebruikelijk zetten de schippers van de "Oude Glorie" hun foto's en beschrijvingen neer om de  bezoekers van het evenement te informeren over de bijzonderheden over hun schepen.

Op zaterdag misten we de kraampjes, maar gelukkig stonden ze er zondag weer. Tot in park Vreugd en Rust. Een gezellige drukte.

Ook bij onze boot stonden steeds mensen die graag aan boord wilde kijken. Mijn vrouw en ik begrepen dit niet zo omdat we een vrij nieuwe boot hebben en zeker geen "Oude Glorie".

Maar het verenigingsbord dat aan de buitenkant van onze boot hing, waarop stond "passanten welkom" (op de watersportvereniging dus!) veroorzaakte het misverstand. We konden er om lachen en hebben diverse rondleidingen gegeven. Eén van de kinderen vertelde zijn vader dat hij ook wel zo'n boot wilde, waarop zijn vader zei: 'nog even doorsparen jongen'.

Ook bij Harry en Yvonne, die er met hun sleper De Raaf lagen, wilden diverse mensen graag binnen kijken. De schippers van de "Oude Glorie" hadden diverse bezichtigingen, al met al een geslaagde dag. Hennie en Miranda kwamen later die middag met hun boot naar Voorburg om ook mee te doen aan het evenement. 's Avonds allemaal aan het schippertjesdiner, een leuke afsluiting van deze dag.

Zondagmorgen eerst aan het "Stadsontbijt" en daarna ons klaarmaken voor de Kids Heroes Fun Cruise. Wij varen dan met grote levende poppen, de helden van onze jeugd. Harry en Yvonne hoefden niet te verkassen, want die kregen "Het zandkasteel" aan boord, Yvonne informeerde bij mij wat dat was. Nu, dat leek duidelijk: er komt een vrachtwagen met 1 kuub zand, dat wordt op de boot gegooid en dan moeten ze een zandkasteel bouwen! Grote onzin dus, maar Yvonne was op alles voorbereid. Bleken het drie poppen te zijn, die tezamen "het zandkasteel" vormden! En wij: even lachen met z'n allen.

Hennie en Miranda en wij moesten onder het viaduct van de A12 liggen, waar de poppen kunnen opstappen. Later kwamen Ronald de Bruyn en een nieuwe lid, die ik niet van naam ken, ook bij ons liggen. En toen was een probleempje, nu ja, probeem, voor ons: de bediening van alle bruggen was uitgevallen. Wij - en nog paar andere boten - moesten hals over kop alles klappen. En toen dat gelukt was, werkten de bruggen weer!!, grom-grom.

Wij kregen "Story Zoo" aan boord, 3 grote poppen. We waren de laatste boot met poppen, de optocht kon beginnen. Bij de Huygenshaven was het erg druk met allemaal ouders met kleine kinderen, een overweldigende opkomst. De speaker meldde dat de Apolonia, onze boot, eraan kwam. Alleen: klein foutje, hij noemde Ad Spek als eigenaar! De voorzitter zette hem weer op het juiste spoor.

Het was een geweldig spektakel met allemaal kinderen die stonden te zwaaien en te roepen onderweg. We pasten precies met zijn allen in de sluis. Achter de sluis stapten de poppen uit. Bij de kerk stond een groot podium en hierop namen de poppen luidruchtig afscheid van alle kinderen.

We hebben na afloop nog geëvalueerd op de boot van de Vlietzeilers en toen gauw naar de haven om onze kap weer op te zetten voordat het onweer zou losbarsten. Hetgeen net lukte!

Al met al kunnen we terugkijken op een leuk evenement, waarop we onze verenigingshaven hebben gepromoot.

Cees en Ineke Rutgers

Benieuwd naar de foto's? Bekijk ze hier in de fotogalerij in Mijn Captain. 


Bezoekadres

Watersportvereniging Leidschendam e.o. 

Rietpolderweg 12

2266 BM Leidschendam

Nederland

Locatie