Haven

 

 

Jachthaven Vlietopper

Beste lezer,

De vraag naar vaste ligplaatsen is de laatste tijd flink toegenomen. De wachtlijst is daardoor ook enorm gegroeid. De meeste mensen die lid worden van onze vereniging doen dat, omdat ze een ligplaats nodig hebben. Dat is heel begrijpelijk.

Het is voor ons echter niet mogelijk te voorspellen hoe lang een nieuw lid moet wachten voordat er een vaste ligplaats beschikbaar is.

Dus: bent u op korte termijn op zoek naar een vaste ligplaats, dan kunnen wij u helaas niet van dienst zijn. Mocht u om andere redenen lid willen worden, dan schrijven we u natuurlijk graag in!


Watersportvereniging Vlietland, ook wel Jachthaven Vlietopper genoemd, is een mooie jachthaven met een modern clubhuis en in een natuurrijke omgeving. Door de perfecte ligging aan de Vliet is het voor alle boten makkelijk bereikbaar. Maar ook met de fiets/auto bent u er zo. Vanaf Voorschoten (via de fiets/loopbrug) of over de A4. 

Ligplaatsen

De vereniging beheert in de jachthaven ruim 300 ligplaatsen voor boten van verschillende afmetingen. Van sloep tot zeilboot, ze zijn allemaal te vinden in onze jachthaven. De steigers zijn recent vernieuwd en breed. Daarnaast heeft iedere boot een zijsteiger (meestal gedeeld met de buurman/vrouw) of ligt direct aan de walkant. U kunt dus altijd via de zijkant op uw boot stappen. De formaten van de boxen liggen uiteen van 6 tot 17 meter. Voor elk wat wils dus. 

Clubgebouw

Het clubgebouw van Watersportvereniging Leidschendam & omstreken is in 2005 geopend. Een mooi, modern gebouw waar genoeg ruimte is voor de vele faciliteiten die onze vereniging aantrekkelijk maakt. 

Op de eerste verdieping vindt u het clubgedeelte, waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje. Met een bar, keuken en genoeg ruimte binnen is het een mooie plek om even te zitten. Maar vergeet vooral het terras niet. Dit terras, dat bijna de hele dag in de zon ligt, kijkt uit over de haven. Vanaf hier is het een prachtig uitzicht. 

Op de begane grond bevint zich het sanitair. De toiletten, douches en zelfs een minibibliotheek waar u boeken kunt lenen en ruilen. 's Avonds gaat het clubgebouw dicht en kunnen de bezoekers voor een sanitaire stop terecht aan de zijkant van het gebouw. 
Speciaal voor minder validen heeft het clubgebouw een traplift. 

Haventerrein

Het haventerrein wordt door leden (vrijwilligers en tijdens de zelfwerkzaamheid) onderhouden. Dit bespaart niet alleen kosten, het zorgt ook voor een representatief beeld. Want wie wil er nou zijn of haar boot stallen in een haven die slecht onderhouden is? Daarbij zorgt het tegelijkertijd voor een sterk verenigingsgevoel. We doen het namelijk allemaal samen. 

De parkeerplaats, direct gelegen aan de haven, is multifunctioneel. In de zomer parkeren leden en bezoekers hier hun auto en in de winter staan hier de boten van de droge winterstalling. Bij deze parkeerplaats vindt u ook een helling waar de boten voor de winterstalling het water uit en weer in gaan. Om de veiligheid te bewaren is het terrein afgesloten met een elektrisch hek waarvoor leden en passanten een elektrische sleutel hebben.

De watersportvereniging heeft een zorgplicht met betrekking tot de veiligheid van schepen, leden en bezoekers. Met het plaatsen van camera’s wil het bestuur de belangen en eigendommen van de vereniging, van leden en bezoekers behartigen en beschermen.

In dit protocol zijn afspraken vastgelegd voor het gebruik van de geplaatste camera’s, de opslag van beeldmateriaal en het bekijken van beelden.

Aangesloten bij

Verbond Nederlandse Motorbootsport

VNM

Bezoekadres

Watersportvereniging Leidschendam e.o. 

Rietpolderweg 12

2266 BM Leidschendam

Nederland

Locatie