Haven

 

 

Omgeving


Watersportvereniging Leidschendam & omstreken ligt in een prachtige en natuurrijke omgeving. Direct aan de Vliet en aan de rand van het recreatiegebied Vlietland. De jachthaven is goed bereikbaar per boot, vanaf de haven vaart u direct richting de Kagerplassen, Den Haag, Leiden, Delft of nog verder. Maar wij zijn ook goed bereikbaar met de auto, fiets en zelfs het openbaar vervoer. Kortom de ideale locatie voor een vaste of tijdelijke ligplaats voor uw boot. 

Recreatiegebied Vlietland

Het recreatiegebied Vlietland is ooit ontstaan door zandwinning, maar tegenwoordig is het één van de grootste en mooiste watersport-, recreatie- en natuurgebieden van Zuid-Holland. 
Het gebied wordt gevormd door de drie plassen en de daaromheen liggende bossen, kreken en ligweiden. Verder zijn er een aantal zwemstranden (waaronder één voor naturistische recreatie). Ideaal voor een ontspannen dagje strand. De plassen zijn daarbij uitermate geschikt voor verschillende watersporten. Waaronder windsurfen, kanoën, zeilen, roeien, zwemmen en vissen. Daarnaast vindt u hier ook een klimpark, restaurant en een aquapark.
De vele wandel-, fiets- en skeelerroutes geven u de mogelijkheid om zelf te ontdekken hoe mooi deze omgeving is. En dat allemaal naast onze jachthaven. 

Verder in de regio

Maar niet alleen het recreatiegebied maakt deze haven de ideale locatie voor een ligplaats. Er is namelijk nog veel meer te zien en te beleven in de regio. Verschillende waterwegen, wandelroutes en fietspaden verbinden de haven met onder andere het Groene Hart, de Hollandse Plassen (waaronder het Braassemermeer en de Kagerplassen), Leiden, Voorschoten, Den Haag en Delft. Er zijn genoeg routes vanaf onze jachthaven te ontdekken. 

Aangesloten bij

Verbond Nederlandse Motorbootsport

VNM

Bezoekadres

Watersportvereniging Leidschendam e.o. 

Rietpolderweg 12

2266 BM Leidschendam

Nederland

Locatie