Over ons


Watersportvereniging Leidschendam & omstreken is een een jachthaven aan de rand van het recreatiegebied Vlietland en ligt direct aan de Vliet. De rust van het recreatiegebied en de goede bereikbaarheid per boot, fiets en auto maakt deze vereniging voor velen de ideale locatie voor een ligplaats, vast of tijdelijk. 

Ontstaan van de vereniging

In 1978 werd Watersportvereniging Leidschendam & omstreken opgericht. Vanaf 1986 vestigt de vereniging zich op de huidige locatie bij het recreatiegebied Vlietland aan de Vliet. Het recreatiegebied Vlietland was tijdens het ontstaan van onze vereniging nog deels in aanbouw. Toch was het gebied dat is ontstaan door zandwinning toen al hard op weg om het mooiste recreatie-, watersport- en natuurgebied van Zuid-Holland te worden. De prachtige omgeving en de goede bereikbaarheid vanaf het water bleek een grote trekker te zijn, want vanaf 1986 groeide de vereniging snel.
In 1991 werd het eerste clubhuis geopend, later wordt besloten dat er een moderner clubgebouw nodig is. In 2005 is de officiële opening en wordt het jubileum van 25 jaar, met twee jaar vertraging, groots gevierd. 

Meer weten over de geschiedenis van onze mooie vereniging? Klik dan hier

Jachthaven

Onze jachtaven telt meer dan 300 ligplaatsen van verschillende formaten en daarbij heeft de vereniging meer dan 400 leden. Van sloep tot zeilboot, u komt van alles tegen in de haven. Bij de haven hoort uiteraard ook een clubgebouw. Ons moderne clubgebouw is in 2005 geopend en van alle gemakken voorzien. U kunt hier niet alleen terecht voor een drankje en een hapje, maar ook voor allerlei sanitaire voorzieningen. 
U kunt in onze jachthaven een ligplaats huren voor het hele jaar, maar het is ook mogelijk om als lid uw boot in de winter te stallen (droog en nat). Bijvoorbeeld als u in de zomer een ligplaats op een andere locatie hebt. 
Om dit allemaal betaaldbaar te houden voor onze leden, hanteren wij een zelfwerkzaamheidsysteem. Hierbij worden de leden een aantal keer per jaar opgeroepen om een dagdeel werkzaamheden uit te voeren in de haven. Dit is niet alleen goed voor het onderhoud van het terrein, maar uiteraard ook voor het verenigingsgevoel. 

Ook passanten zijn uiteraard van harte welkom bij Watersportvereniging Leidschendam & omstreken. Onze jachthaven is van alle gemakken voorzien. Maar ook de locatie is fantastisch. Direct aan de Vliet, aan de rand van het recreatiegebied Vlietland en op loop/fietsafstand van het gezellige dorp Voorschoten. Tijdens een verblijf in onze jachthaven hoeft u zich geen moment te vervelen. 

Gezellige activiteiten

Watersportvereniging Leidschendam & omstreken heeft een gezellig verenigingsleven. Onze vereniging organiseert gedurende het hele jaar meerdere activiteiten. Waaronder de voorjaarstocht, een leuke activiteit waarbij leden van de vereniging een paar dagen met z'n allen naar verschillende locaties gaan varen. Daarnaast vindt er ieder jaar een groot feest plaats voor alle leden en geïnteresseerden, met marktkraampjes op het parkeerterrein, een muziekband en barbecue. Op regelmatige basis kunnen de leden komen kaarten op de kaartavonden en mooie prijzen winnen tijdens de gezellige Paas- en Kerstbingo. 

 

 vereniging

 

 

Aangesloten bij

Verbond Nederlandse Motorbootsport

VNM

Bezoekadres

Watersportvereniging Leidschendam e.o. 

Rietpolderweg 12

2266 BM Leidschendam

Nederland

Locatie