Bootstalling


Watersportvereniging Leidschendam & omstreken heeft meer dan 300 ligplaatsen van verschillende formaten. Met de perfecte locatie, de prachtige omgeving en de moderne faciliteiten is dit een populaire jachthaven voor vele booteigenaren. Voor de leden van onze vereniging zijn verschillende soorten stalling in de jachthaven mogelijk, waaronder de vaste ligplaats, de winterstalling (droog en nat), trailerstalling en een zwerfplek. 

Hieronder staan de verschillende mogelijkheden qua stallingen in onze jachthaven. 

Vaste ligplaats in de haven

De locatie van Watersportvereniging Leidschendam & omstreken is ideaal voor booteigenaren die graag een mooie vaartocht maken in de omgeving en verder. Omdat de haven direct aan de Vliet ligt en dit kanaal weer verbonden is met vele andere waterwegen, is de bereikbaarheid perfect. 
Geen wonder dat al velen gekozen hebben voor een vaste ligplaats in onze mooie jachthaven. Een vaste ligplaats betekent bij Watersportvereniging Leidschendam & omstreken dat u een passende ligplaats hebt voor het hele jaar van 1 april tot en met 31 maart. 

Vanwege de grote vraag naar ligplaatsen voor sloepen heeft het bestuur besloten een ledenstop in te voeren voor boten tot 8.5 meter. Zodra de wachtlijst het weer toelaat, vervalt dit besluit.

Winterstalling

Het vaarseizoen is voorbij en de boten worden weer klaar gemaakt voor de winter. Laat u uw boot in het water liggen of is uw boot toe aan een opknapbeurt? Bij Watersportvereniging Leidschendam & omstreken zijn verschillende soorten winterstalling mogelijk. 
Leden kunnen zich voor de winterstalling inschrijven via "MIJN CAPTAIN"inloggen verplicht.

Droge winterstalling

Indien uw boot weer toe is aan een opknapbeurt, dan kunt u kiezen voor de droge winterstalling. De vereniging is in het bezit van een helling, een hellingwagen en een tractor waarmee de vaartuigen 'op het droge' worden gezet en weer te water worden gelaten. De droge winterstalling duurt van oktober/november tot april. 

Natte winterstalling

Sommige van onze leden hebben de zomerstalling van hun boot op een andere locatie en brengen hun boot tijdens de winterperiode naar onze jachthaven. Dat kan uiteraard de droge of natte winterstalling zijn. Indien zij kiezen voor de natte winterstalling kiest de havenmeester een passende ligplaats. De natte winterstalling duurt tot begin april. 

Korte droge stalling

Dit mag eigenlijk geen winterstalling meer heten, omdat het in het voorjaar plaatsvindt. De korte droge stalling is een verkorte versie van de langere droge stalling, waarbij kleine werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden aan de boot. Lassen en/of slijpen is niet mogelijk in deze periode. De korte droge stalling loopt meestal van midden april tot en met begin mei. Ook hier zet onze hellingploeg uw boot op het droge en zorgen zij dat deze aan het eind van de stalling weer in het water wordt gelegd. 

Trailerstalling

De trailerstalling is alleen mogelijk voor booteigenaren met een vaste ligplaats of leden met een kleine boot op de wachtlijst. U kunt ook een trailerstalling tegelijkertijd met een lidmaatschap aanvragen. De leden met een trailerstalling krijgen een plek aangewezen waar zijn gedurende de periode van 15 april tot en met 1 oktober de trailer kunnen stallen. Deze plek wordt aangewezen door het Havenbeheer. 

Zwerfplek

Zoekt u de perfecte ligplaats voor uw boot gedurende het vaarseizoen van 1 april tot en met 1 oktober? Dan is een zwerfplek misschien wel wat voor u. Bij een zwerfplek ligt uw boot gedurende de winter op een andere locatie. U kunt gedurende het vaarseizoen gebruik maken van ligplaatsen die tijdelijk beschikbaar zijn in de haven, uiteraard op aanwijzen van de havenmeester. 

 

 vereniging

 

 

Aangesloten bij

Verbond Nederlandse Motorbootsport

VNM

Bezoekadres

Watersportvereniging Leidschendam e.o. 

Rietpolderweg 12

2266 BM Leidschendam

Nederland

Locatie