actueel

 

 

Nieuwsbericht


Vereniging video’s op YouTube

Geplaatst op 27-05-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Frans van der Velden

De afgelopen jaren hebben de meeste leden mij rond zien struinen met een film- en/of fotocamera bij de diverse evenementen in en rond het clubhuis.

Regelmatig werd dan ook gevraagd wanneer men daarvan wat te zien kreeg. Geopperd werd dan o.a. om een filmavondje in het clubhuis te organiseren, maarja daar moet je toch wel wat meer professioneler voor zijn om een boeiende avond te kunnen maken, dus dat zie ik mijzelf niet te verwezenlijken.

Onlangs kreeg ik het idee om wat op YouTube te zetten. Zo gezegd zo gedaan maar helaas gaat dat niet zómaar i.v.m. de muziekrechten.

Waar ik niet op had gerekend is, dat wanneer er op een feestje of evenement muziek tijdens de video opname ten gehore wordt gebracht en daardoor wordt opgenomen, daar rechten over betaald moeten worden bij plaatsing op YouTube, ondanks dat de vereniging al BUMA rechten betaald.

Dus het gevolg was dat sommige video’s direct werden geblokkeerd en bij andere een waarschuwing werd gegeven voor eventuele rechten. Deze filmpjes heb ik uiteraard weer verwijderd.

Er staan nu zo’n zeven rechten vrije video’s op het YouTube kanaal ‘De Landvast’. Op het kanaal zijn momenteel zeven video's geplaatst, waaronder de video '2004 2005 Nieuwbouw clubhuis' onderaan deze pagina. In de toekomst komen daar meer rechtenvrije verenigingsvideo’s bij.

Ik hoop dat jullie de video’s leuk vinden en tot ziens. 

Frans van der Velden


Bezoekadres

Watersportvereniging Leidschendam e.o. 

Rietpolderweg 12

2266 BM Leidschendam

Nederland

Locatie