actueel

 

 

Nieuwsbericht


Update: Aangepaste bedieningstijden bruggen en sluizen

Geplaatst op 20-05-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Provincie Zuid-Holland  -  Bron: Provinci zuid holland

De provincie Zuid-Holland past de bedieningstijden voor bruggen en sluizen aan. Vanaf donderdag 21 mei 2020 worden de bruggen en sluizen weer bediend op zon- en feestdagen.

Bedieningstijden

De provincie bedient dagelijks de bruggen en sluizen en vanaf 21 mei ook op zon- en feestdagen van 09.00-19.00 uur. Op zaterdag gelden er afwijkende bedieningstijden:

  • Julianasluis en de Gouwe: 05.00-19.00 uur
  • Bruggen Gouwe in Alphen aan den Rijn: 06.00-19.00 uur
  • Sluis Vianen en Merwedekanaal: 07.00-19.00 uur
  • Sluis Leidschendam en de vaarwegen rond Delft en Leiden: 09.00-19.00 uur
  • Op de Gouwe wordt dagelijks geclusterd gevaren en zijn er tijdens de spits geen brugopeningen voor de recreatievaart.

De zomerbediening gaat normaliter op 1 april in bij het begin van het nieuwe vaarseizoen, maar door het coronavirus (COVID-19) besloot de provincie dit jaar hiervan af te wijken. Vanaf 1 april werken er normaal gesproken meer medewerkers op de bediencentrales, omdat er in deze periode meer scheepvaart is en er meer brugopeningen nodig zijn. Daarmee werd het risico op besmetting van onze medewerkers groter en dat willen we voorkomen.

Op basis van nieuwe regels van het kabinet zijn de werkplekken in de bediencentrales anders ingericht zodat medewerkers voldoende afstand van elkaar kunnen houden. Daarmee wordt de kans op besmetting verkleind. De nieuwe regels maken het mogelijk de bedieningstijden van bruggen en sluizen aan te passen.

In dringende gevallen kan, in overleg, van de vastgestelde bedieningstijden worden afgeweken. Zo blijven onze vaarwegen beschikbaar voor scheepvaartverkeer. Iedereen kan zich snel en veilig in de provincie verplaatsen.

De aangepaste bedieningstijden van bruggen en sluizen in Zuid-Holland blijven in ieder geval van kracht totdat de maatregelen van het kabinet zijn afgeschaald. Van belang is dat iedereen de geldende coronamaatregelen in acht neemt.


Bezoekadres

Watersportvereniging Leidschendam e.o. 

Rietpolderweg 12

2266 BM Leidschendam

Nederland

Locatie