actueel

 

 

Nieuwsbericht


Nieuwsbrief Mei-Juni

Geplaatst op 30-06-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Redactie  -  Bron: WV Leidschendam eo

Beste leden,

 

Hierbij de  nieuwsbrief van onze watersportvereniging van mei en juni  over diverse zaken, zoals gaat het clubhuis en toiletten weer open? een stukje van havenbeheer en de technische commissie, en andere items, veel leesplezier

 

Clubhuisbeheer:

20200605-154347

Beste Leden,

 

Hierbij nieuws uit het clubhuis tijdens deze roerige tijden. We hebben niet stil gezeten al lijkt dat in sommige opzichten wel zo. Er is een inrichting gemaakt voor de 1,5 meter samenleving waar we nu aan moeten gaan voldoen. De richtlijnen die vanuit het RIVM en de veiligheidsregio gesteld worden zijn zeer moeilijk om met de vrijwilligers aan te gaan voldoen. Zeker omdat er nu met meerdere personen zal moeten worden gestaan in het clubhuis. Hierbij dus wederom een oproep MELD je AAN als vrijwilliger in het clubhuis zodat deze eerder open kan!!! Op dit moment wordt het buitenschilderwerk op het terras gedaan waardoor deze niet geplaatst kan worden. Deze werkzaamheden zullen nog ongeveer 2 weken gaan duren, half juli zou dan in principe het clubhuis weer open kunnen. Echter is besloten om de opening uit te stellen tot begin september, dit omdat veel vrijwilligers in de maand augustus op vakantie zijn. Hierdoor is het niet mogelijk een goede inkoop te verzorgen en het weggooien van goederen die over datum zijn is zonde. Tevens zou het clubhuis dan onregelmatig open zijn wat ook niet de bedoeling is.

 

Over het sanitair kunnen wij het volgende melden:

Deze zou in principe open kunnen echter lopen wij tegen enkele eisen aan. Met name de eis vanuit het RIVM en de veiligheidsregio dat de toiletten en douches iedere dag minimaal 1 maal schoon gemaakt dienen te worden. Voor de dinsdag is deze eis al ingevuld omdat dan de zelfwerkzaamheid zijn werkzaamheden uitvoert. We hebben enkele vrijwilligers bereid gevonden om 1 a 2 dagen deze werkzaamheden te doen. Echter is dit niet voldoende om de toiletten open te stellen aangezien hierdoor niet iedere dag schoon gemaakt wordt. Hierbij dus een OPROEP om je aan te melden voor het rooster voor de schoonmaak van de dames en heren toiletten en douches zodat deze opengesteld kunnen worden voor iedereen. Wij zijn een vereniging en ik hoop dat iedereen in deze rare tijden zijn verenigingsgevoel laat spreken en enkele malen deze werkzaamheden wil doen zodat iedereen hier weer gebruik van kan maken. 

 

groet Pieter

 

Havenbeheer:

 

Langzaam maar zeker, zie je de activiteiten weer toenemen in onze haven. Vooral op mooie weekenden is er veel activiteit. Ook zijn passanten weer welkom, nu nog met de restrictie dat ze zelfvoorzienend moeten zijn. We hopen op versoepeling zodat we weer meer activiteiten kunnen ontplooien.

Verder wordt iedereen verzocht om de 1,5 meter te respecteren, bij het passeren op looppaden en steigers. Ga indien nodig even op een zijsteiger staan zodat de ander kan passeren.

Bij de vuilcontainers wordt nog steeds grofvuil neergezet, bijv. stoelen van een laungeset, en ander kunststof stoelen. Laat een ander niet uw overbodige spullen opruimen, maar neem deze mee naar huis, en breng ze  naar de milieustraat.

Heeft u een loopkar gebruikt breng deze dan direct weer terug naar de stalling, zodat een ander niet misgrijpt en naar een kar moet lopen zoeken.

In de fietsen stalling staan veel oude niet meer gebruikte fietsen, nieuwe fietsen en scooters moeten buiten de stalling neergezet worden omdat er geen plaats meer is. Neem de oude niet meer gebruikte fiets mee naar huis, zodat er weer meer plekken vrijkomen.

Honden zijn welkom in onze haven, maar moeten wel aangelijnd zijn.

Het is ook niet toegestaan om uw boot met de waterslangen, voor het drinkwater, die hangen op de steigers af te spuiten.

Verder allemaal een mooie zomer en veel vaarplezier toegewenst.

Havenbeheer is nog op zoek naar havenmeesters, als u in uw vrije tijd wil meewerken om onze haven leefbaar te houden bent u van harte welkom.

 

Cees Rutgers

Havenbeheerder

 

Technische Commissie:

 

Allereerst wil ik mijn medewerkers bedanken die hebben geholpen met de werkplaats schoon te maken.

Dan is het zeer belangrijk dat alleen de techneuten die geregistreerd staan op onze ledenlijst toegang hebben tot onze werkplaats, er mag ook geen gereedschap uitgeleend worden, alle leden kunnen dat lezen in de reglementen van de techniek.

We zijn drie maanden bezig geweest met de veegmachine die had zoveel achterstallig onderhoud, elke keer als we dachten nu is hij weer goed, kwam er weer een nieuw probleem bij, maar uiteindelijk is het ons gelukt om met zo weinig mogelijk kosten hem weer honderd procent werkend te krijgen, hij is nu  ook omgedoopt tot de Vlietopper Kruimeldief.

20200627-110111

Het zou fijn zijn als er meer leden van onze geweldige vereniging zich aanmelden als vrijwilliger en niet het aan te laten komen op steeds dezelfde vrijwilligers .  

Bij de techniek hebben we op dit moment genoeg medewerkers , maar in de bar van het clubhuis zijn te weinig vrijwilligers en havenmeesters zijn ook zeer welkom. 

 

Met vriendelijke groet,

 

Wil de Ru voorzitter technische commissie.

 

 

Leden en Passantentecs:

 

In de loop der tijd zijn er veel tecs zoekgeraakt en om één of andere reden niet geregistreerd. Alle zoekgeraakte en niet geregistreerde tecs zijn nu geblokkeerd. Dus als uw tec het niet meer doet, geen paniek. Dan heeft u een niet geregistreerde tec. Tegen inlevering van deze tec kunt u bij de havenmeester een nieuwe halen: formuliertje invullen en de oude tec inleveren a.u.b.

 

Trailerplekken:

20200627-095543

 

Zoals u misschien wel weet hebben wij plekken waar u uw botentrailers kan parkeren. Wij hebben het aantal plekken uitgebreid van 30 naar 36. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Wees er snel bij want ze zijn zo weg. Aanvragen kan via de website

 

Opknappen kantine:

20200625-143923

 

De buitenkant van de kantine word op dit moment voorzien van een nieuwe laag verf, ons lid Jan Sierat is er op dit moment druk mee, dus als straks het clubgebouw weer open kan dan zal alles er weer fris uitzien in de vereniging kleuren blauw, wit en geel

 

Vakantie periode:

 

De vakantieperiode breekt weer aan. Gaat u langer dan twee dagen weg, meldt u zich dan af bij de havenmeester. Dit kan ook via de website bij mijn Captain. Wij kunnen uw plek dan weer gebruiken voor passanten, wat voor onze vereniging weer extra inkomsten met zich mee brengt. Die kunnen we in deze tijd best gebruiken, daar en nu geen andere inkomsten zijn.

Voor een ieder natuurlijk een fijne vakantie en een behouden vaart.

 

Honden aan de lijn:

 

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: honden zijn op onze haven natuurlijk welkom, maar houd ze a.u.b. aan de lijn. Het gebeurt nog te vaak dat de honden loslopen. Wij als bestuur worden hierop aangesproken. Als de hond zijn grote behoefte doet, ruimt u dit dan op, want hier en daar komen wij af en toch nog wat tegen. Wij zullen hier in de toekomst harder tegen optreden.

 

Evenementen:

 

De evenementen staan nog steeds op een laag pitje, er staat nog niets geplant voor de komende tijd, mocht er wat geplant staan in de toekomst dan zal dat zeker bekend gemaakt worden via de website, en we hopen natuurlijk allemaal dat dat weer snel zal zijn, want we zijn nu wel een beetje Corona moe.

 

Overhaalbrug / Knipbrug:

overhaalbrug-1

Van 29 juni tot 13 juli is er een hoogtebeperking van 2,80 meter.

Vanaf 13 tot 29 juli is er doorvaart mogelijk in bloktijden. In deze periode staat de brug omhoog en ligt er een pontonbrug in het water. De pontonbrug is dagelijks in bloktijden 30 minuten open voor doorvaart om 10.00 uur, 13.00 uur, 16.00 uur en 19.00 uur. Tussen 22.00 uur en 06.00 uur kunt u zonder beperking doorvaren.

Van 20 tot 29 juli gelden dezelfde bloktijden. Tijdens deze periode is nachtelijke doorvaart tussen 22.00 uur en 06.00 uur niet mogelijk.

 

VNM Verbond Nederlandse Motorbootsport: 

Sinds mei zijn wij lid van de VNM. Zij maken ook elke maand of twee maanden een nieuwsbrief. Wij zullen de link van deze nieuwsbrief ook in onze nieuwsbrief plaatsen. Er staan leuke artikelen in die het lezen waard zijn.

http://knmc-vnm.nl/nieuwsbrieven/2020-2/

 

Vrijwilligers:

 

Onze haven zit nog te springen om vrijwilligers. Dus heeft u wat tijd over, geeft u zich dan op bij onderstaande commissies:

 

siuhbulc.[antispam].@wvleidschendam.nl >> voor bar medewerker, contactpersoon Pieter Bergwerff

 

nevah.[antispam].@wvleidschendam.nl  >> voor havenmeester, contactpersoon Cees Rutgers

 

diehmaazkrewflez.[antispam].@wvleidschendam.nl >> voor begeleider zelfwerkzaamheid, contact persoon Rien den Hoed

 

 


Bezoekadres

Watersportvereniging Leidschendam e.o. 

Rietpolderweg 12

2266 BM Leidschendam

Nederland

Locatie