actueel

 

 

Nieuwsbericht


Nieuwsbrief maart 2020

Geplaatst op 26-03-2020  -  Categorie: Algemeen

Hellingdagen:

 

Na overleg met het RIVM en  GGD Haaglanden, hebben wij toestemming gekregen om de tewaterlating door te laten gaan mits we ons wel aan strikte afspraken houden.

Hieronder volgen de regels waaraan ieder lid zich dient te houden:

 

 • De natte winterstallers dienen voor 1 april de haven te verlaten.
 • De tewaterlating dagen zullen de volgende dagen plaatsvinden: 4, 5, 11, 18 en 19 april.
 • De tewaterlating vindt plaats tussen 8.00 uur en 18.00 uur.
 • De haven zal voor een ieder lid gesloten zijn van 7.00 uur t/m 19.00 uur uiteraard met uitzondering van de vrijwilligers die de tewaterlating verzorgen.
 • Leg in de week vóór de tewaterlating alvast de landvasten voor en achter klaar op uw boot houdt er rekening mee dat u te allen tijden 1,50 meter afstand tot elkaar behoudt.
 • Alleen hellingpersoneel, herkenbaar aan de oranje hesjes, en de eigenaar van de boot die op dat moment te water gaat mogen op het haventerrein aanwezig zijn. Ook zij dienen een minimale afstand van 1,50 meter te handhaven.
 • Blijft u a.u.b. buiten  het hek wachten, bijv. in uw auto, tot u telefonisch naar binnen wordt geroepen.
 • U dient zich gelijk bij de helling te melden bij uw boot met  inachtneming van 1,50 meter afstand. Uw boot wordt door de vrijwilligers vastgelegd aan de hellingsteiger waarna u, als de vrijwilligers weg zijn, u schip betreed en wegvaart.            
 • Zodra het tewatergelaten schip in zijn box ligt, dient de schipper zich direct ,zonder oponthoud, weer van het haventerrein te verwijderen, u mag absoluut niet op uw boot of op het haventerrein blijven.
 • Men dient te allen tijde minimaal 1,50 meter afstand te houden zowel op het haventerrein als daarbuiten.
 • bij het niet nakomen van de regels of het opvolgen van aanwijzingen zien wij ons  genoodzaakt sancties te op te leggen in de vorm van een geldboete of royement van het lidmaatschap.

 

Omdat het tewaterlaten op deze manier langer duurt dan normaal hebben we voorlopig 5 dagen ingepland. Als we eerder klaar zijn, wordt het haventerrein natuurlijk eerder opengesteld met de inachtneming van de 1,50 meter afstand tot elkaar. Dit onder voorbehoud van wijzigingen van de richtlijnen door het RIVM.

Houdt u er a.u.b. rekening mee met onderstaande

 

 • Het haventerrein moet op de hellingdagen om 7.00 uur leeg zijn. In deze weekenden mag er niet op de boten geslapen worden.
 • Tussen 7.00 uur en 19.00 uur zijn de kleine hekjes op slot, alleen toegang via het gastenhekje naast grote hek na toestemming van degene die de gang van zaken begeleidt.

 

Wij willen nogmaals benadrukken dat het belangrijk is om zich aan deze regels te houden.

Indien bij controle blijkt dat hierop in de haven niet gehandhaafd wordt, krijgt de vereniging een boete van € 4000,-- en moet de haven op slot.

 

Door deze regels zien wij ons genoodzaakt om dit jaar de droge korte stalling niet door te laten gaan, onze excuses hiervoor. De leden die zich hiervoor hebben aangemeld, ontvangen hiervan bericht en teruggave van hun betaling.

/

 

 

ALV:

 

Zoals u gemerkt hebt, hebben wij de ALV moeten uitstellen vanwege het Coronavirus. Wanneer de ALV nu zal plaatsvinden weten wij natuurlijk nog niet. Zodra hierover meer bekend is, zullen wij u direct berichten.

Binnenkort staan wel de jaarverslagen en de notulen ALV 2019 en de agenda online. U gaat dan naar https://www.wvleidschendam.nl/activiteiten en klikt dan ALV tot nader order uitgesteld aan. U komt dan op de vervolgpagina waar dan 3 bestanden staan met de genoemde gegevens; inloggen in mijn captain is verplicht.

 

Clubhuis:

 

Het clubhuis (horecagedeelte) blijft tot nader order van het RIVM gesloten, het clubhuis zelf blijft wel toegankelijk voor de leden. Wij verzoeken iedereen die het clubhuis betreed om de 1,50 meter in acht te nemen. Zeker omdat er nu geen zelfwerkzaamheid is en de aanwezige havenmeesters hun best doen om alles bij te houden, verzoeken wij u om de gedeeltes die open zijn schoon te houden. Indien er zaken minder schoon zijn verzoeken wij u om dit zelf schoon te maken. Nogmaals wij roepen iedereen op om zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen en de boel schoon te houden.

 

Activiteiten en Evenementen:

 

Alle activiteiten en evenementen die gepland stonden tot 1 juni komen te vervallen, dat zijn:

 

 • 27 maart ALV
 • 28 maart muziek met de accordeonisten
 • 5 april paasbingo
 • 17 april kaartavond
 • 9 mei opening vaarseizoen
 • 15 mei kaartavond
 • 29 mei t/m 1 juni voorjaarstocht

 

Bruggen en Sluizen:

 

Alle bruggen en sluizen in Zuid- en Noord-Holland houden de winterdienst aan t/m 6 april i.p.v. 1 april. Houdt hier rekening mee. Als hier weer een update over komt, dan zetten wij die gelijk op de website.

 

De Vlietlandbrug is van vrijdag 27 maart 22.00 uur tot en met maandag 30 maart 06.00 uur gestremd voor alle scheepvaart.

 

Zodra er weer nieuws is van het RIVM dat betrekking heeft op onze haven en ons varen vermelden wij dit op onze website onder tabblad actueel - nieuws, dus houdt de website in de gaten, https://www.wvleidschendam.nl/.

 

Bij vragen en/of opmerkingen kunt u altijd contact opnemen met een van de bestuursleden.


Bezoekadres

Watersportvereniging Leidschendam e.o. 

Rietpolderweg 12

2266 BM Leidschendam

Nederland

Locatie