actueel

 

 

Nieuwsbericht


Nieuwsbrief juli 2021

Geplaatst op 03-07-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Cok van der Meij

 

 

Nieuws uit het clubhuis

 

Beste leden,

12 juni was het dan eindelijk zover: het horecagedeelte van het clubhuis ging weer open. We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk was het zover, we waren er klaar voor.

We zouden om 12 uur open gaan, maar ruim voor de openingstijd, was de koffie al geschonken en lagen de eerste snacks al in de frituur, het was voor iedereen weer een verademing dat we weer op open waren. Binnen de kortste keren zat het terras weer vol, en dit is de hele dag zo gebleven tot ruim na de officiële sluitingstijd van 19.00 uur. om 20.30 uur werd het laatste rondje gegeven. We hebben een top dag gedraaid de eerste dag, met een gezellig muziekje erbij.

Alleen onze tap van het bier heeft de Corona niet overleeft, door 1 ½ jaar stilstand, ook de ouderdom speelde hieraan mee, dus waren er alleen flessen bier te krijgen, maar deze week wordt er een nieuwe koeling en tap geïnstalleerd, dus vanaf 23 juni is er weer heerlijk koud tapbier voor de liefhebber.

Het rooster voor de bezetting van de kantine is zo goed als ingevuld, er zijn nog enkele dagen dat we geen bezetting hebben dus zal de kantine dan gesloten zijn. Dit komt mede door de vakantietijd, dus vragen we om uw begrip als de kantine soms een keer dicht is. Wilt u deel uit maken van onze ploeg zodat de kantine zo goed als altijd open is, meldt u zich dan aan als kantinemedewerker op het mailadres siuhbulc.[antispam].@wvleidschendam.nl en er zal contact met u opgenomen worden.

In de toekomst willen we ook ons assortiment uitbreiden met een frietje, een dagschotel en een broodje van de dag. Ideeën zijn altijd welkom.

Tot ziens bij ons in het clubhuis “De Landvast” voor een drankje en een hapje.

Mvgr Hennie, Clubhuisbeheerder WV Leidschendam

img-20210612-wa0002

 

 

 

Nieuws van het havenbeheer

 

Het zomerseizoen is weer begonnen. Er zijn vast al vakantieplannen gemaakt, of wellicht bent u reeds op vakantie.

Gelukkig is ons clubgebouw weer open; ook de kantine kunt u weer gebruiken! We kunnen weer meer contacten hebben met onze mede-watersporters. Wel blijven de standaardverplichtingen wegens Corona van kracht. Dus: let op de 1,5 meter afstand en was regelmatig uw handen. Het testen bij symptomen is natuurlijk vanzelfsprekend. Hopelijk keert de ouderwetse gezelligheid weer snel terug.

We staan als vereniging aan de vooravond van grote onderhoudsmaatregelen, zoals besproken op de laatste Algemene Ledenvergadering (ALV).

Dit najaar gaan we starten met het vervangen van de walkanten, beginnend bij de A-steiger. Dit brengt overlast voor de daar liggende schepen. U hoort tijdig wat dit voor u betekent en wanneer er actie van u verwacht wordt.
Tevens worden de verrotte palen onder de A- en B -steigers vernieuwd.
We kunnen nog veel vrijwilligers gebruiken voor hand- en spandiensten. De coördinatie hiervan ligt bij Wil de Ru, voorzitter van de technische commissie. Bij hem kunt u zich aanmelden: onze vereniging draait op de bijdragen van vrijwilligers, hierdoor kunnen we de liggelden betaalbaar houden. Laat niet al het werk liggen voor de vrijwilligers, die zich reeds aangemeld hebben: uw bijdrage is nu hard nodig.

Het storten van uw huishoudelijk afval verloopt niet altijd goed. We hebben 4 grote containers in gebruik waarin alleen huishoudelijke afval gestort mag worden. Helaas treffen we nog steeds grof afval, zoals oude bootkussens, stoelen, platen hout en ander grof afval aan. Hierdoor raken de containers snel vol met afval dat er niet in hoort. Vervolgens worden er zakken naast gezet of onder de openstaande deksels gepropt.. Meeuwen maken hier graag gebruik van en veroorzaken veel rommel.  Wij als bestuur vinden dit uiteraard niet acceptabel. ( Zie foto onder aan deze pagina)

De trailers staan weer op hun vaste plek. Jammer genoeg moeten we constateren dat er diverse paaltjes krom gereden zijn. Let u aub goed op bij het wegrijden uit de parkeervakken.

Wij, de havenmeesters, wensen u een fijne vakantie toe, en o ja, vergeet niet uw afwezigheid te vermelden in e-captain, of te melden bij de havenmeester. Wij kunnen als vereniging de extra inkomsten goed gebruiken.

Havenbeheer

Cees Rutgers.

 

vuilnis

 

 

 

 

Nieuws van de technische dienst

 

 

De technische dienst werkt niet als het vaarseizoen begint tot begin september. Dat is al jaren zo geregeld, omdat de meeste vrijwilligers dan een paar maanden met de boot op vakantie zijn.

Enkel calamiteiten kunnen uitgevoerd worden als er een techneut op de haven is of opgeroepen kan worden.

We hebben gelukkig na een oproep aan alle techneuten, nog een ploeg kunnen samenstellen om de achterstand, opgelopen door de corona, toch nog veel klussen kunnen doen.

Door een  gesloten clubhuis ( konden we maar een halve dag werken,  er was niets  te eten  of te drinken.

Regelmatig komt er een rapport voor alle leden TD, bestuursleden, havenbeheer en sinds kort ook zelfwerkzaamheid, met alle mededelingen verslagen  en klussen.

Het is ons ook nog gelukt de gemodificeerde vlaggenmast bij de haveningang te plaatsen, er moet nog wel wat veranderd worden.

De motor van het grote hek moet  beveiligd worden met een slot, onverlaten hebben de kap er afgetrokken zonder los te schroeven en hebben de moeren door het plastic heen getrokken.

Omdat het niet gelukt is om op tijd onderdelen binnen te krijgen voor het twee jaarlijks onderhoud van het hek heb ik dat moeten uitbesteden aan de leverancier van de motor VDM wat  veel extra kosten zal zijn.

We hebben ook veel werk van storingen gehad aan het hek,  omdat er tegenaan gereden was, waardoor er door de hitte ook nog extra problemen ontstonden.

Een aantal malen ook nog tot  ‘s avonds laat  om  het hek weer gangbaar te maken.

Ik dank de techneuten die extra werk hebben verricht.

 

Namens de voorzitter technische commissie,

 

Wil de Ru

 

 

 

Vanaf 30 juli 2021 kunt u zich weer inschrijven voor de droge winterstalling.

 

Uw bijdrage voor de volgende nieuwsbrief kunt u e-mailen naar: siraterces.[antispam].@wvleidschendam.nl 

Ik hoop dat er dan enkele reisverhalen tussenzitten, maar het mag ook andere onderwerpen betreffen:

- techniek en onderhoud van de boot

- een interessante route/ haven/ bezienswaardigheid langs het water

 

Cok van der Meij

secretaris WV leidschendam e.o.


Bezoekadres

Watersportvereniging Leidschendam e.o. 

Rietpolderweg 12

2266 BM Leidschendam

Nederland

Locatie