actueel

 

 

Nieuwsbericht


Nieuwsbrief April 2020

Geplaatst op 01-05-2020  -  Categorie: Algemeen

Hellingdagen:

hellingploeg1

Na overleg met het RIVM en  GGD Haaglanden, hebben wij toestemming gekregen om de tewaterlating door te laten gaan mits we ons wel aan strikte afspraken houden.

Dus dat was even puzzelen om tot een goed resultaat te komen, er waren 5 dagen voor in gepland, maar na de 1e dag bleek dat we over de helft waren, mede door de inspanning van de hellingploeg en de medewerking van de leden die bereid waren om een week eerder te komen dan gepland. Iedereen hield zich keurig aan de afspraak, wachten voor het hek op 1.5 meter van elkaar, totdat je naar binnen mocht, bootje in, naar de plek en gelijk weer het hek uit, zo werd het ook de tweede dag gedaan op 18 april de 2e dag waren we om 15.30 uur klaar, alles lag in het water en iedereen had een voldaan gevoel. Deze twee helling dagen zijn we diverse malen gecontroleerd door politie, handhaving en de provincie, het was alleen maar duimpje omhoog, dus leden en helingploeg bedankt voor jullie inzet, het was top.

Clubhuis:

gesloten

Het clubhuis  blijft tot nader order van het RIVM gesloten, ook openbare sanitaire voorzieningen in de jachthaven moeten gesloten zijn. Mensen mogen dus alleen gebruik maken van hun eigen voorzieningen op de eigen boot. Nogmaals wij roepen iedereen op om zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen en de boel schoon te houden.

Groepsvorming van meer dan 3 personen is verboden, ook op terras van het clubhuis en op de grasveldjes, ook op de haven kunnen ze komen controleren, zo ook vanuit de lucht met drone's.

Als u zich er niet aan houd en er komt een bekeuring uit dan zijn de kosten natuurlijk voor u tezamen  inclusief de bekeuring die de haven hiervoor kan krijgen. Dus een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Mensen laat het aub niet zover komen en zorg dat onze haven open kan blijven voor onze leden, want er zijn zat havens in de buurt die compleet afgesloten zijn.

Bruggen en Sluizen:

brug-en-sluis-aangepast-1080x565

Alle bruggen en sluizen in Zuid- en Noord-Holland houden de winterdienst aan tot nader order. Houdt hier rekening mee. Als hier weer een update over komt, dan zetten wij die gelijk op de website.

Passanten:

verbodenboten

Onze haven is tot nader order gesloten voor passanten, mede om het feit dat er niet veel boten weggaan en al onze voorzieningen gesloten zijn.

Zwerfvuil:

De hellingdagen zijn voorbij, we willen ons terrein weer schoonmaken voor de komende zomer. Het is de bedoeling dat u het huishoudelijk afval van uw boot deponeert in de grote afvalcontainer die bij het milieupark staat. Het is  niet de bedoeling dat u grofvuil in deze containers gooit: grofvuil dient u mee naar huis te nemen en aan te bieden bij de milieustraat van uw gemeente.

Door verhogingen en milieuheffingen is het afvoeren van afval een grote kostenpost geworden, gemiddeld duizend euro per maand voor onze vereniging! Hier willen (moeten) we verandering in brengen.

We gaan meer toezicht houden op de vultoestand van onze containers. Ook een zo goed als lege container wordt geleegd, wij betalen dan de volle prijs hiervoor. Dat moeten we dus in de gaten houden.
foto-zwerfvuil-container

Er wordt één container bij het hek van het milieupark neergezet, de andere containers komen achter het hek in het milieupark te staan. De havenmeesters houden de vultoestand van de container in de gaten en zullen een lege neerzetten als dat nodig is. Zo zullen we proberen de kosten in de gaten te houden en niet te betalen voor een bijna lege container.

foto-zwerfvuil-ton

Het blijkt dat er leden zijn, die het huisvuil van hun boot in de ton voor het zwerfvuil bij de ingang van de kantine deponeren. Ook worden er lege drankflessen en zelfs een jerrycan met afgewerkte olie bij gezet.  Dit is natuurlijk niet de bedoeling:  gooi het afval in de container en neem de lege flessen mee naar huis en gooi deze in de glasbak. De olie kan bij de ingang van het milieupark neergezet worden. Laat niet een ander uw rotzooi opruimen.

Bij de afvalcontainer wordt ook grofvuil neergegooid en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling!  Laten we met zijn allen onze mooie haven schoonhouden.

Havenkantoor.

Wat betreft havenmeester :

  • zoveel mogelijk telefonisch contacten: 5611989,
  • bij persoonlijk contact, houd 1,5 meter afstand,
  • vragen worden zoveel mogelijk buiten het havenkantoor afgehandeld,
  • als het betreden van het havenkantoor noodzakelijk is, dan niet meer dan 1 bezoeker,
  • volg de aanwijzingen van de havenmeester op,
  • bij het pinapparaat ligt desinfecterende gel en liggen schoonmaakdoekjes.
  • toiletgroepen en doucheruimten blijven gesloten

Havenbeheer:

Ik wil mezelf even voorstellen,

Mijn naam is Cees Rutgers,

Ik ben gehuwd met een schat van een vrouw, ik heb 4 kinderen en 5 kleinkinderen. Wij varen ongeveer zo’n 40 jaar. De laatste 13 jaar met een Emmalykotter, onze boot heet de Apolonia.

Sinds half april jl ben ik havenbeheerder binnen het bestuur van onze vereniging. Leden die al langer lid zijn kennen mij al, want ik heb eerder – ook als havenbeheerder - deel uitgemaakt van het bestuur van onze vereniging. Ik heb bij diverse verenigingen een bestuursfunctie bekleed.

 In mijn werkzaam leven heb ik 40 jaar bij HTM gewerkt; ik heb daar diverse leidinggevende functies bekleed. Ik ben begonnen als trambestuurder. De laatste 32 jaar was ik werkzaam bij de Centrale Verkeersleiding van HTM. Hier heb ik diverse functies bekleed en ben als sectorhoofd VOD/ CVL met pensioen gegaan. Ik heb aan diverse projecten meegewerkt, waaronder Tramtunnel Grote Marktstraat, Randstadrail en Vliettunnel. Bij deze projecten was ik verantwoordelijk voor de calamiteitenorganisatie HTM met de daarbij behorende afstemmingen met de overheidshulpdiensten. Ook de opleidingen van CVL personeel vielen onder mijn verantwoording.

Ik heb erg veel zin in de samenwerking met de andere bestuursleden van onze vereniging.

Met vriendelijke groet,

Cees Rutgers

Technische Commissie:

Ik maak van de gelegenheid graag gebruik om wat dingen die spelen uit te leggen.

De gemiddelde leeftijd van onze techneuten is rond de 70 jaar jong het zou een groot goed zijn, dat er meer jongere leden zich  melden voor een kleine taak in de techniek en voor het onderhoud in de haven.

Dat we nog steeds voor een kleine prijs in onze haven kunnen vertoeven komt omdat we veel reparaties en onderhoud zelf oplossen.

Ook is het van groot belang dat alle leden zich, als alles weer normaal is, ook regelmatig  het clubhuis bezoeken voor een drankje of hapje  te gebruiken, dit dient twee dingen sociale contact en broodnodige inkomsten voor de vereniging, de prijzen zijn zeer laag.

Ook zou het fijn zijn dat meer leden zich beschikbaar stellen voor een andere functie bijvoorbeeld barmedewerk (st ) er of  havenmeester, zelf vervul ik met mijn vrouw Ria ook regelmatig  bardiensten.

In de vereniging is het in de wintermaanden ook  goed vertoeven in het clubhuis met bingo, klaverjassen ,sjoelen en biljarten en soms is er live muziek.

Met vriendelijke groet,

Wil de Ru

Zelf iets schrijven:

Heeft u nu zelf een leuk (reis) verhaal met evt. foto's erbij, stuurt u deze dan naar eitcader.[antispam].@wvleidschendam.nl dan zullen wij kijken of wet dit plaatsen op de website,

Zodra er weer nieuws is van het RIVM dat betrekking heeft op onze haven en ons varen vermelden wij dit op onze website onder tabblad actueel - nieuws, dus houdt de website in de gaten, https://www.wvleidschendam.nl/.

Bij vragen en/of opmerkingen kunt u altijd contact opnemen met een van de bestuursleden.

Met vriendelijke groeten, 

het bestuur,

 

 


Bezoekadres

Watersportvereniging Leidschendam e.o. 

Rietpolderweg 12

2266 BM Leidschendam

Nederland

Locatie