actueel

 

 

Nieuwsbericht


Nieuwsbrief

Geplaatst op 02-06-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Cok van der Meij

 

Nieuwsbrief juni 2021

 

 

Bestuursvergaderingen

 

Vanaf vandaag kunt u de verslagen van de bestuursvergaderingen lezen in ‘mijn captain’

U vindt ze onder het kopje ‘vereniging'.

 

 

De nieuwe secretaris stelt zich voor

 

Beste leden,

 

Tijdens de laatste algemene ledenvergadering hebben de aanwezige leden ingestemd met het voorstel van het bestuur om mij aan te stellen als secretaris van de watersportvereniging.

Dit was de eerste AVL die ik meemaakte en het gaf me een goed gevoel dat deze bijeenkomst zo ontspannen en gemoedelijk verliep.

Ik ben Cok van der Meij, 67 jaar oud en sinds tweeënhalf jaar met pensioen. Ik ben geboren en getogen in de bollenstreek en heb mijn opleiding gedaan in

Tilburg en Rotterdam (lichamelijke opvoeding en Nederlands). Mijn vrouw heet Liesbeth en samen hebben we vijf kinderen en acht schatten van kleinkinderen.

 

Het eerste en laatste deel van mijn werkzame leven ben ik in het onderwijs gewerkt en in de periode ertussenin ben ik zelfstandig ondernemer geweest. In die periode runde ik een manegebedrijf met 50 stallen, waarvan de helft verhuurd werd aan derden en de andere helft gebruikt werd voor de manegepaarden en -pony’s.

 

 

In 2004 hebben we onze eerste boot aangeschaft na een bezoekje aan de Hiswa. Het was een Inter 9000, een polyester fjordenboot.

Gedurende de zestien jaren die daarop volgden, hebben we veel sloten en meren in Nederland wel een paar keer bevaren.

Nu we gepensioneerd zijn, kunnen we wat langere reizen gaan maken. Hoewel we het altijd reuze naar ons zin hebben gehad met de Inter, keken we toch naar andere boten met wat meer comfort.

Geheel onverwachts kwam er een SK voorbij in de advertenties. De begeleidende tekst en foto’s waren veelbelovend en er was een inruil mogelijk. Na een proefvaart, inspectie van het onderwaterschip en wat handje-klap over ‘de voorwaarden waaronder’ en het bedrag onder de streep waren we ineens eigenaar van een SK.

 

 

Het secretariaat is me niet vreemd: eerder ben ik secretaris geweest van de personeelsvereniging van de vrijwillige brandweer Voorburg en van de medezeggenschapsraad van het ‘s Gravendreef College.

Ik ga mijn best doen om een waardig opvolger te zijn van Hennie, de vorige secretaris.

Een van de taken is jullie te voorzien van de nodige info in ‘mijn captain’ en het plaatsen van de ingezonden kopij. Ik maak maar meteen van de gelegenheid gebruik om jullie op te roepen om eens een stukje tekst te sturen over onderwerpen die met watersport in het algemeen te maken hebben of persoonlijke ervaringen, zoals: reisverslagen, lekker en eenvoudig koken aan boord, een mooie plek waar je geweest bent, iets waarover je je verwonderd hebt.....

 

Je kunt je bijdrage sturen naar: siraterces.[antispam].@wvleidschendam.nl

 

Tot ziens op het water, op de steiger of in het clubhuis.

foto-nieuwsbrief-v2 2 

Cok van der Meij

Secretaris WSV Leidschendam e.o.

 

Nieuws vanuit de ‘Landvast’

Beste leden,

 

 

Allereerst wil ik Jeroen en Pieter bedanken voor de inzet voor het clubhuis de afgelopen 8 jaar, bedankt!

 

En dan de opening van het clubhuis, het heeft door de corona pandemie  eigenlijk al veel te lang geduurd dat we open kunnen, ook de vraag van de leden “wanneer gaan we weer open, de terrassen mogen toch ook weer open”?

En daar zit hem nu juist, voordat we weer open gaan / kunnen moet er eerst weer een hoop geregeld worden, inkopen moeten weer gedaan worden, sinds de sluiting van vorig jaar hebben we 80% van onze voorraad af moeten schrijven, dus kopen we niet eerder in dan dat we zeker weten dat we weer op een normale manier open kunnen.

De kantineploeg moet weer samengesteld worden, het rooster moet weer ingevuld worden, dus toch aardig wat zaakjes die toch eerst geregeld moeten worden voordat we op een verantwoorde manier weer open gaan / kunnen.

 

Met de regels dat de terrassen nu open kunnen, schieten wij niet zoveel op. Wij kunnen op het terras van de kantine volgens de huidige regels 5 tafels kwijt, dan moeten we buiten bedienen, registreren en alles weer schoonmaken als er een tafel vrijkomt. Een beetje onbegonnen werk met de kleine ploeg die we hebben…. eigenlijk onwerkbaar.

Maar er is licht aan het eind van deze tunnel, de versoepelingen zetten door zoals het er nu uitziet, we gaan binnenkort weer de inkopen doen, we gaan met de kantine medewerkers om de tafel zitten om op een verantwoorde manier weer open te gaan, dus aub nog een klein beetje geduld, we willen wel, maar het moet ook kunnen, we hebben er weer zin in.

Heeft u ook zin om bij toerbeurt in de kantine te staan, laat het mij weten per mail, dan zal ik contact met u opnemen, mail naar >>>  siuhbulc.[antispam].@wvleidschendam.nl

Ik zie u graag binnen kort als we weer open gaan, houd de nieuwsberichten op de site in de gaten, tot gauw.

 

Mvgr. Hennie

Clubhuisbeheer WV Leidschendam e.o.

 

 

Nieuws van de technische commissie

 

Wegens de corona hebben we enkel calamiteiten klussen uitgevoerd. De wachtlijst van de andere klussen is wel erg lang geworden, maar er is hoop op versoepelingen.

 

Er is in het clubgebouw een nieuwe wifi- en ktv-aansluiting gemaakt,  maar omdat de oude tv dit signaal niet kon verwerken,  is er een gebruikte  KTV geschonken door een bedrijf uit Voorschoten, dat is gestopt met de winkel  en is doorgegaan met service en verkoop. Het is tevens onze leverancier van de professionele  wasautomaat en droger die  in de wasgelegenheid voor onze leden staat.

Het kan zijn dat de KTV in de toekomst omgeruild wordt door een nog grotere.

 

De wifi is van 12 MB naar bijna 80 MB gegaan, maar enkel te ontvangen rond het clubhuis.

In de toekomst als we op glasvezel aangesloten worden, is er pas een mogelijkheid dat het signaal in de hele haven is te ontvangen.

Er is voorlopig door een paar vrijwilligers een week hard gewerkt om dit alvast te realiseren.

 

Storingen in de haven kunnen alle leden bij de havenmeester melden,  dan zal de technische dienst dit zo spoedig mogelijk herstellen.

 

Namens de voorzitter van de technische commissie.  

 

 

Adoptie rozentuin

 

Al sinds vorig jaar zomer hebben mijn man (Cees Zwinkels) en ik een adoptietuin. Het gaat om de rozentuin onder het clubgebouw  de Landvast van onze jachthaven.

We begonnen met het opruimen van allerlei overbodige planten, met name distels en wikke. De tuin stond er vol mee.

In de herfst van 2020 plantte Cees een aantal nieuwe jonge rozenstruiken. Om de lege plekken een beetje op te vullen, want er zaten veel kale plekken tussen al het groen.

In het voorjaar werden de Butlea ‘s (vlinderplanten) te midden van de rozenstruiken gesnoeid en gefatsoeneerd.

Onze taak is nu om alles zo schoon en netjes mogelijk te houden. Daarom streven wij er naar om elke 2 a 3 weken al het onkruid weg te halen. Vooral het zevenblad is een hardnekkige bodembedekker, die je zo maar niet weg schoffelt.

We kiezen een zonnige dag voor ons tuinwerk en zijn een paar uurtjes intensief bezig.

Koffie maken we op de boot, maar als het terras weer open gaat is dat ook een prima plek!

De gezelligheid komt van alle voorbijgangers, die altijd wel even een praatje maken en tussendoor laten weten dat onze inspanningen zeer gewaardeerd worden. Wat willen we nog meer, behalve een mooie rozentuin?

Hieronder een paar actiefoto’s van ons.

carla-in-de-rozentuin 2

 

img-0666

 

Carla van der Poll

 


Bezoekadres

Watersportvereniging Leidschendam e.o. 

Rietpolderweg 12

2266 BM Leidschendam

Nederland

Locatie